31.03.2023 08:38
ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe
Konzum je danas proširio svoju maloprodajnu mrežu, u kojoj se nalazi više od 600 prodavaonica, otvorenjem novog Super Konzuma u Križevcima, koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Supernova te se prostire na ukupnoj površini od 1.772 četvornih metara, navodi se u priopćenju. Od početka 2023., to je već sedma novootvorena prodavaonica, naveli su iz Konzuma napominjući kako je tijekom 2023. u planu otvorenje još 15 u potpunosti novih prodavaonica i 10 preuređenih. Samo u ovoj godini Konzum ulaže 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju maloprodajne mreže, a osim što je novim investicijama povećao svoju prisutnost u cijeloj zemlji, Konzum je za potrebe redovnog poslovanja novootvorenih prodavaonica zaposlio i 49 djelatnika, naveli su iz Konzuma. Predsjednik Uprave Konzuma i izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe Zoran Mitreski kazao je da otvorenjem Super Konzuma u Križevcima nastavljaju sa strateškim pristupom razvoju njihove maloprodajne mreže u Hrvatskoj, koji se temelji na snažnoj lokalnoj prisutnosti i dostupnosti prodajnih mjesta, kao i na velikom izboru proizvoda prvenstveno domaćih, ali i stranih proizvođača. Da su na dobrom putu potvrđuje više od 500.000 kupaca dnevno koji ih smatraju svojim prvim izborom, rekao je. "Ulaganja u širenje i modernizaciju naše mreže koja planiramo ove godine, a čije je ukupna vrijednost 25 milijuna eura, još su jedna od potvrda naše pozicije tržišnog lidera", istaknuo je Mitreski.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.