28.03.2023 13:34
KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.
Riječ je o jednoj od najvećih kapitalnih investicija u povijesti kompanije vrijednoj 48 milijuna eura od koje se očekuje da će zadovoljiti predviđeni rast prodaje, odnosno potrebu za skladišnim prostorom. Budući logističko-distributivni centar prostirat će se na 26.000 četvornih metara, odnosno, kako je rekla predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, bit će površine tri nogometna igrališta. "Novi centar bit će izgrađen po najmodernijim tehnološkim i softverskim trendovima u svijetu. Podravka će sa sadašnjih osam distributivno-logističkih mjesta ovim projektom imati jedan objedinjeni s mogućnošću daljnjeg proširenja", rekao je direktor Sektora logistike Gordan Drnas. Centar bi trebao početi s radom u studenom 2024. godine, a za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik Križevci.

Martina Dalić je svečano obilježavanje početka radova iskoristila da se obrati radnicima kako bi najavila promjenu načina utvrđivanja plaća i nagrađivanja radnika. Istaknula je da dosadašnja praksa nije suvremena, primjerena okolnostima, veličini i snazi kompanije kao što je Podravka. "Tijekom proteklih sastanaka obećala sam da će se sadašnja tarifa koja je napravljena 1997. godine modernizirati i uskladiti sa suvremenim praksama. Pripreme smo završili te ćemo sljedećih mjeseci zajedno vrlo intenzivno razgovarati i objasniti kako i na koji način bismo tarifu uspostavili", rekla je Dalić. Najavila je da će se idući tjedan održavati zborovi radnika na kojima će biti riječi i o novom obračunu plaća i sustava nagrađivanja. Istaknula je da promjenom tarife ni jedan zaposlenik neće primiti "ni cent nižu plaću".

RibaZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Na 30. sajmu trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva "Seafood Expo Global 2024" koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, predstavlja se 11 hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u srijedu iz HGK.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska zajednica inovatora raspisala je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade "Inovacija godine" za 2023. godinu, koja se dodjeljuje se za komercijaliziranu inovaciju, kao priznanje unapređenju i promicanju inovatorstva i inovativnog promišljanja u funkciji podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva RH .

OPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.