25.05.2023 07:20
DUBLIN, 24. svibnja 2023. (Hina/Reuters),  Matična Facebookova tvrtka Meta Platforms očekuje da će otpustiti oko 490 radnika u međunarodnom sjedištu u Dublinu, što odgovara gotovo petini njezine radne snage u Irskoj.
Time je Meta započela zadnji krug planiranih otkaza širom svijeta, u sklopu najavljenog gašenja približno 10.000 radnih mjesta.U Dublinu trenutno za stalno zapošljava 2.500 radnika, a otkaze planira podijeliti u svim segmentima poslovanja, uključujući financije, prodaju, marketing, analitiku, operacije i inženjering. Već u studenome lani Meta je u Irskoj u prvom krugu otkaza otpustila 320 zaposlenika.Konačni broj otkaza u najnovijem krugu bit će predmet kolektivnih konzultacija, navodi Reuters.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.