29.03.2023 15:22
LONDON, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Britanski WPP, najveća svjetska tvrtka za oglašavanje, izvijestio je da je kupio njujoršku marketinšku agenciju Obviously koja se u promotivnim kampanjama oslanja na influencere. 
Vrijednost transakcije nije objavljena. Obviously je osnovan 2014. godine i posluje u San Franciscu i u Parizu. Agencija je razvila tehnološku platformu za kreiranje složenih i opsežnih marketinških kampanja za kompanije poput Googlea, Forda, Ulta Beautyja i Amazona, napominju u WPP-u u priopćenju objavljenom u utorak. Gotovo 100 njezinih radnika bit će integrirano u WPP-ovu marketinšku agenciju VMLY&R koja broji više od 13 tisuća zaposlenika, priopćila je britanska kompanija. Prošli tjedan WPP je kupio Goat, kompaniju koja se specijalizirala za influencerske marketinške kampanje za brendove poput Della, Tesca, Ubera i Nature, napominje Reuters.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.