27.03.2023 11:58
HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.
Cijena pri upisu po novoj dionici iznosi 5,55 eura, objavila je kompanija. Neto namaknuti prihod od oko 1,75 milijardi eura planiraju iskoristiti za smanjenje troškova kamata, duga i za ostale potrebe. Pored toga, TUI-jev cilj je gotovo prepoloviti iznos postojeće kreditne linije od 2,1 milijarde eura koja mu je na raspolaganju kod njemačke razvojne banke KfW, kažu u kompaniji. Dioničari mogu kupiti nove dionice tijekom razdoblja upisa od 28. ožujka do 17. travnja, uz izuzetak sankcioniranih pravnih i fizičkih osoba sa značajnim vlasničkim udjelom, napomenula je kompanija.

PorezZAGREB, 29. kolovoza 2024. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac otkrio je u četvrtak konture novog paketa poreznih izmjena, koji između ostalog uključuje uvođenje poreza na nekretnine transformacijom poreza na kuće na odmor, kao i izjednačavanje poreznog tretmana dugoročnog i kratkoročnog najma.

ZAGREB, 29. kolovoza 2024. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, izmijenjenom odlukom imenovala ministre Antu Šušnjara i Damira Habijana članovima Savjeta za pregovore s Molom vezano uz mogući otkup dionica koje ta mađarska kompanija drži u Ini.

SHENZHEN, 29. kolovoza 2024. (Hina/Reuters) - Kineski tehnološki div Huawei ostvario je veliki skok prihoda i neto dobiti u prvom polugodištu, poduprt snažnom prodajom pametnih telefona i rastom poslovanja s komponentama za pametne automobile i to unatoč američkim sankcijama.

ZAGREB, 28. kolovoza 2024. (Hina) – U primjeni Zakona o kibernetičkoj sigurnosti važno je osigurati ravnotežu između obaveza za poduzetnike i investicija za jačanje standarda kibernetičke sigurnosti, istaknuto je u srijedu na konferenciji u organizaciji HUP-ICT-a.

ZAGREB, 28. kolovoza 2024. (Hina) - Tvrtka MHP u proteklih je pet godina u Hrvatsku uložila gotovo 45 milijuna eura, a pokrenula je projekt izgradnje nove tvornice za proizvodnju mokre hrane za kućne ljubimce, koja bi trebala početi s radom 2026. i u koju se planira uložiti 40 milijuna eura, izvijestili su iz te ukrajinske tvrtke.