22.03.2023 12:22
MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  
"Ideja je da nam Zagreb, kao jedan od ozbiljnijih hubova, bude put ili vrata u svijet. U gradskome proračunu smo izdvojili iznos od milijun maraka (oko pola milijuna eura) za tu namjenu", rekao je gradonačelnik Mario Kordić. Nedavno su u Mostaru o ponovnoj uspostavi zračnog prometa između hercegovačkog središta i Zagreba razgovarali predstavnici vlasti BiH i hrvatski potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. U razgovorima je sudjelovao i gradonačelnik Mostara. Kordić je, najavljujući obnavljanje linije, rekao kako je raspisan natječaj za odabir zrakoplovnog prijevoznika koji bi povezivao Zagreb i Mostar. Pojasnio je kako bi ova linija trebala biti uspostavljena s početkom svibnja ove godine, a odvijala bi se dva puta tjedno. Od početka epidemije koronavirusa 2020. zračna luka u Mostaru nije se oporavila te nema nijednu redovitu liniju. Preko ljeta charter letovi prevoze uglavnom hodočasnike za svjetski poznato katoličko hodočasničko mjesto Međugorje. U prva dva mjeseca ove godine kroz ovu zračnu luku prošlo je svega 35 putnika, a lokalni mediji ističu kako ta brojka još nije premašila broj od 60 zaposlenih. 

HotelZAGREB, 11. travnja 2024. (Hina) - Velike hotelske kuće najpoželjniji su poslodavci u hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu, jer njeguju dobre međuljudske odnose i atmosferu na radnom mjestu te omogućavaju napredak u struci, pokazalo je istraživanje portala MojPosao.

SZAZHALOMBATTA, 11. travnja 2024. (Hina) - MOL Grupa je izvijestila u četvrtak da je instalirala postrojenje za proizvodnju zelenog vodika u Szzahalombatti, koje je s kapacitetom od 10 megavata najveće u srednjoj i istočnoj Europi, u što je uložila 22 milijuna eura.

ZAGREB, 11. travnja 2024. (Hina) - Tvrtka Securitas Hrvatska Avijacija u četvrtak je obilježila 10. godišnjicu poslovanja i obavljanja sigurnosnih poslova u zagrebačkoj zračnoj luci "Franjo Tuđman" kroz koju je lani pošlo više od 3,7 milijuna putnika, a dnevno ih u prosjeku kroz zaštitne preglede prođe 5.000.

ZAGREB, 10. travnja 2024. (Hina) - Povećanje zaposlenosti i jačanje ljudskog kapitala ključno je za dugoročan rast Hrvatske, istaknuli su u srijedu iz Svjetske banke, upozorivši na demografske izazove koji predstavljaju rizik po gospodarski rast.

ZAGREB, 10. travnja 2024. (Hina) - U hrvatskim zračnim lukama u veljači je broj putnika porastao za 14,1 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, na 293 tisuće, pa je na godišnjoj razini porastao i broj putnika u prva dva mjeseca ove godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).