22.03.2023 12:03
BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 
„Akcija se provodi zbog sumnje u korupciju tijekom poslovnih procesa“, priopćeno je iz državnog odvjetništva u Stuttgartu. Njemački mediji pišu kako se radi o istrazi protiv dvojice menadžera Mercedes-Benza koji su primali mito „u milijunskom iznosu“ u zamjenu za osiguranje dobavljačkih ugovora. „Osumnjičenima se pripisuje da im je pošlo za rukom utjecati na odabir određenih dobavljača“, prenose mediji. Tijekom pretresa, koji je obavljen krajem prošlog tjedna, u odjelima nabave je zaplijenjen jedan mobitel i jedan PC. Kompanija je priopćila kako je pretres izvršen na inicijativu samog Mercedes-Benza. „Mercedes-Benz je oštećeni u ovom slučaju i mi smo sami podnijeli prijavu“, priopćio je automobilski koncern. Kako tvrde neki njemački mediji, uprava je odbila reći o kojoj sumi se radi a također i potvrditi da se radi o najvećem korupcijskom slučaju u povijesti tvrtke.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigao je 2.241 zahtjev za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila te je javni poziv vrijedan 15 milijuna eura privremeno zatvoren, izvijestili su u ponedjeljak iz Fonda.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski registar obveza po kreditima (Hrok) u ponedjeljak su predstavili ESG platformu koja sadrži jedinstveni upitnik za prikupljanje i pružanje podataka o okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.

ZAGREB, 19. travnja 2024. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču iznosila je 1.248 eura, što je u odnosu na isti mjesec 2023. nominalno više za 12,8 posto, a realno za 8,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.

ZAGREB, 19. travnja 2024. (Hina) - Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, koji se obilježava 19. travnja, u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) uručene su godišnje nagrade "Top of the Funds" za poslovne rezultate investicijskih fondova ostvarene u 2023. godini, a koje tradicionalno dodjeljuje Grupacija UCITS fondova Udruženja investicijskih i mirovinskih fondova HGK.