10.07.2024 07:35
ZAGREB, 8. srpnja 2024. (Hina) - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru Programa akceleracije cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske, a prijavom na njihov javni poziv oni mogu ostvariti nefinancijsku potporu. 
Kako su izvijestili u ponedjeljak iz te agencije, program obuhvaća podršku s ciljem inicijalne procjene stanja poslovanja, individualnog savjetovanja o poslovanju, mentoriranja od strane stručnih mentora, pružanja podrške prilikom komunikacije s investitorima, aktivnostima internacionalizacije i slično.

Prijavom na javni poziv, koji je otvoren do 7. kolovoza, moguće je ostvariti pravo na nefinancijsku potporu u vidu usluga 9 konzorcija - akceleratora iz svih regija Hrvatske u vrijednosti i to u fazi predakceleracije do najviše 4.000 eura, u fazi akceleracije do najviše 17.000 eura te u fazi postakceleracije do najviše 6.000 eura. Za one prijavitelje koji uspješno prođu fazu predakceleracije, HAMAG-BICRO će objaviti ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25.000,00 eura, kao i poziv za dodjelu vaučera za internacionalizaciju poslovanja poduzeća koja sudjeluju u Programu akceleracije (za aktivnosti sudjelovanja poduzeća na međunarodnim događanjima, izložbama, sajmovima, radionicama, konferencijama, a obuhvaćaju putne troškove, troškove noćenja, kotizacije i slično), navode iz te agencije.

Prijaviti se mogu novoosnovana poduzeća koja su osnovana najviše pet godina prije dana predaje projektnog prijedloga; razvojni timovi te pojedinci (fizičke osobe - za fazu predakceleracije) koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu i koji se trenutno nalaze u fazama TRL 5-8. HAMAG-BICRO će, u suradnji s lokalnim akceleratorima, odabrati do najviše 160 korisnika na području Hrvatske koji će dobiti priliku razvijati svoje poslovanje u poslovnom prostoru jednog od akceleratora kroz iduće dvije godine, ističu iz te agencije. 

EuroZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je 44,7 milijuna eura neto dobiti, što je rast od 22,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Promet dm-a u Hrvatskoj u poslovnoj 2023/24 godini premašio je pola milijarde eura što je porast od 17,5 posto u odnosu na lani, a neto dobit je 13 milijuna eura, rečeno je na predstavljanju poslovnih rezultata dm-a u četvrtak.

ZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Globalni pružatelj mrežnih usluga Retn i hrvatski pružatelj ICT rješenja Cratis otvaraju nove pristupne točke (PoP) u podatkovnom centru Cratisa u Varaždinu DC North, izvijestili su u četvrtak iz tih tvrtki.

ZAGREB, 23. listopada 2024. (Hina) - Slovensko-hrvatska grupacija koju predvodi Iskra u kojoj su slovensko poduzeće Hidroinženiring te dubrovačka tvrtka Alfaplan i splitski Elmap, izabrana za izvođača radova na gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Lapad s podmorskim ispustom, izvijestila je Iskra u srijedu.

ZAGREB, 23. listopada 2024. (Hina) - Krajem rujna u Hrvatskoj je bilo 1,73 milijuna zaposlenih, što je 0,5 posto manje nego u kolovozu, a 2,4 posto više nego u rujnu lani, dok stopa registrirane nezaposlenosti iznosi 4,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).