10.07.2024 07:30
ZAGREB, 9. srpnja 2024. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 1.525 eura, što je nominalno 1,2 posto niže u odnosu na ožujak, ali porast za 17,1 posto u odnosu na travanj prošle godine.
Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za travanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.853 eura. Najniža plaća isplaćena je u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 860 eura. Medijalna neto plaća za travanj iznosila je 1.277 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za travanj na razini Hrvatske koja je iznosila 1.323 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 202 eura. Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 2.180 eura, što je pad za 1,4 posto u odnosu na ožujak te porast za 17,8 posto u odnosu na travanj 2023. godine.

PotporaZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Europski investicijski fond (EIF), u suradnji s nacionalnim razvojnim bankama Hrvatske i Slovenije - HBOR-om i SID Bankom - kao i privatnim investitorima, osigurao je ukupno 49 milijuna eura za fond za transfer tehnologije koji će promicati inovativna istraživanja u obje zemlje.

ZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca Elizabeta Prometa zbog utvrđivanja je li taj kupac iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencije.

ZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Stanić grupa preuzela je Bihaćku pivovaru, čime nastavlja strateško anorgansko širenje u segmentu proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.

ZAGREB, 12. srpnja 2024. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) pozdravlja odluku Fortenova grupe o odabiru Podravke kao ekskluzivnog pregovarača, odnosno izvjesnog kupca i strateškog partnera tvrtki iz poljoprivrednog sektora Fortenova grupe, priopćili su u petak iz HGK.

ZAGREB, 12. srpnja 2024. (Hina) - Končar i Siemens Energy potpisali su u petak ugovor o zajedničkom pothvatu, odnosno suradnji u obliku društva pod nazivom Končar - Transformatorski kotlovi čija će djelatnost biti proizvodnja i prodaja transformatorskih kotlova.