08.07.2024 08:20
Digitalne radne platforme
ZAGREB, 5. srpnja 2024. (Hina) - Zagrebačka IT tvrtka Koios za oko 5 milijuna eura preuzela je jednu od vodećih britanskih tvrtki za analitiku Yard, čime su pokrenuli dodatno širenje na tržište Velike Britanije, izvijestili su u petak iz Koiosa.
"Ujedinjenjem s Yardom nastavljamo ekspanziju na britanskom tržištu i počinjemo suradnju s klijentima među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija i druge", poručio je direktor i predsjednik uprave Koiosa Stjepan Pavlek Posavec. Napominjući da je to za njih veliki uspjeh nakon što su bankama u Hrvatskoj omogućili uspješnu tranziciju s kune na euro te se širili i na regiju, iz Koiosa dodaju da tvrtka Yard ima sjedište u Cardiffu te da je specijalizirana za analitiku i pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala.

Pavlek Posavec naglašava i da je tvrtka Koios osnovana prije 16 godina i da se razvila u lidera u pružanju usluga u financijskoj industriji, a kroz specijalizaciju u financijskom sektoru izgradila je reputaciju kao vodeći dobavljač u tom području. Ured osim u Zagrebu imaju i u Londonu, a ističe i da je brzina i točnost informacija od presudne važnosti za donošenje odluka što je i glavna odrednica tvrtke Koios. "Integracija Yarda i Koiosa predstavlja korak naprijed za našu tvrtku, omogućujući nam da kombiniramo naše stručne resurse u analitici s ekspertizom tvrtke Koios. Uvjereni smo da će ova sinergija dodatno unaprijediti našu sposobnost da pružimo vrhunska rješenja našim klijentima i unaprijedimo svoje poslovanje", zaključio je direktor Yarda Paul Newbury.

PotporaZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Europski investicijski fond (EIF), u suradnji s nacionalnim razvojnim bankama Hrvatske i Slovenije - HBOR-om i SID Bankom - kao i privatnim investitorima, osigurao je ukupno 49 milijuna eura za fond za transfer tehnologije koji će promicati inovativna istraživanja u obje zemlje.

ZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca Elizabeta Prometa zbog utvrđivanja je li taj kupac iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencije.

ZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Stanić grupa preuzela je Bihaćku pivovaru, čime nastavlja strateško anorgansko širenje u segmentu proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.

ZAGREB, 12. srpnja 2024. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) pozdravlja odluku Fortenova grupe o odabiru Podravke kao ekskluzivnog pregovarača, odnosno izvjesnog kupca i strateškog partnera tvrtki iz poljoprivrednog sektora Fortenova grupe, priopćili su u petak iz HGK.

ZAGREB, 12. srpnja 2024. (Hina) - Končar i Siemens Energy potpisali su u petak ugovor o zajedničkom pothvatu, odnosno suradnji u obliku društva pod nazivom Končar - Transformatorski kotlovi čija će djelatnost biti proizvodnja i prodaja transformatorskih kotlova.