25.04.2024 09:06
ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska zajednica inovatora raspisala je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade "Inovacija godine" za 2023. godinu, koja se dodjeljuje se za komercijaliziranu inovaciju, kao priznanje unapređenju i promicanju inovatorstva i inovativnog promišljanja u funkciji podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva RH .

Nagrada se dodjeljuje inovativnim pojedincima, državljanima RH ili autorskim timovima čiji su članovi državljani RH i to u četiri kategorije - inovaciji inovatora pojedinca ili tima (fizičke osobe), inovaciji inovatora pojedinca ili tima unutar malog gospodarskog subjekta (start-up, male tvrtke do 50 zaposlenih), inovaciji inovatora pojedinca ili tima unutar srednjeg ili velikog gospodarskog subjekta (50 ili više zaposlenih) te inovaciji inovatora pojedinca ili tima unutar javne ustanove (fakulteti, istraživačko razvojni instituti i sl.).

Rok za predaju prijedloga je 17. svibnja 2024. godine do 16 sati, dok će se dobitnici nagrada proglasiti na svečanosti krajem istog mjeseca. Inače, prijedlog za dodjelu nagrade mogu dati članovi Hrvatske zajednice inovatora, znanstvene i druge javne ustanove, udruge građana, te sve pravne i fizičke osobe.

Obrazac i životopis dostavljaju se elektroničkim putem na adresu uih@inovatorstvo.com ili putem pošte/osobne dostave, u zatvorenoj omotnici, na adresu: Hrvatska zajednica inovatora, Dalmatinska 12, HR – 10000 Zagreb, s naznakom - Prijava za godišnju nagradu "Inovacija godine".

TurizamZAGREB, 2. svibnja 2024. (Hina) - Skupština Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u četvrtak je usvojila Godišnje izvješće o izvršenju programa rada za 2023. i prateća financijska izvješća, prema kojima je HTZ lani ostvario ukupno 47,86 milijuna eura prihoda, što je realizacija od 100,1 posto u odnosu na planirano, izvijestili su iz HTZ-a.

ZAGREB, 2. svibnja 2024. (Hina) - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25,3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13,6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske pošte.

BRUXELLES, 2. svibnja 2024. (Hina/Reuters) - Air France, njegov nizozemski ogranak KLM i Lufthansin Brusells Airlines potvrdili su u četvrtak da istragu Europske komisije o zelenom marketingu, koji putnike pokušava uvjeriti da su aviokompanije ublažile utjecaj letova na okoliš.

ZAGREB, 30. travnja 2024. (Hina) - Ugostitelji puno očekuju od proljetne i ljetne sezone zbog najava dobre turističke potražnje i ulaganja u kvalitetu, ali ih muče stari problemi, od nedostatka radnika i poreznih opterećenja do nerealno reguliranog radnog vremena, ističe predsjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Jelena Tabak.

ZAGREB, 30. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) potpisali su Sporazum o financiranju za provedbu financijskog instrumenta "Krediti za energetsku učinkovitost poduzetnika“, vrijednog 250 milijuna eura, izvijestio je HBOR u utorak.