20.11.2023 08:30
BRUXELLES, 17. studenoga 2023. (Hina) - Europska komisija je zatražila od svojih službi da suspendiraju oglašavanje na društvonoj mreži X, bivšem Twitteru, zbog sve većeg broja deziniformacija i govora mržnje.

Glavna uprava za komunikaciju preporučila je svim službama Komisije da privremeno obustave oglašavanja na ovoj platformi do daljnjega”, rekao je u petak glasnogovornik Komisije Johannes Bahrke. “Ustanovili smo alarmantno povećanje dezinforacija i govora mržnje na više društvenih mreža posljedjih tjedana, a to se odnosi i na X”, dodao je Barke. 

Ova odluka ne znači da će Komisijine službe za odnose s javnošću prestati koristit ovu platformu, suspenzija se odnosi samo na plaćeno oglašavanje.

Nakon što je na snagu stupio Akt o digitalnim uslugama, Komisija je u listopadu otvorila istragu protiv platforme X, čiji je vlasnik američki milijarder Elon Musk, zbog lažnih informacija i govora mržnje u kontekstu rata između Izraela i Hamasa.

EuroZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je 44,7 milijuna eura neto dobiti, što je rast od 22,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Promet dm-a u Hrvatskoj u poslovnoj 2023/24 godini premašio je pola milijarde eura što je porast od 17,5 posto u odnosu na lani, a neto dobit je 13 milijuna eura, rečeno je na predstavljanju poslovnih rezultata dm-a u četvrtak.

ZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Globalni pružatelj mrežnih usluga Retn i hrvatski pružatelj ICT rješenja Cratis otvaraju nove pristupne točke (PoP) u podatkovnom centru Cratisa u Varaždinu DC North, izvijestili su u četvrtak iz tih tvrtki.

ZAGREB, 23. listopada 2024. (Hina) - Slovensko-hrvatska grupacija koju predvodi Iskra u kojoj su slovensko poduzeće Hidroinženiring te dubrovačka tvrtka Alfaplan i splitski Elmap, izabrana za izvođača radova na gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Lapad s podmorskim ispustom, izvijestila je Iskra u srijedu.

ZAGREB, 23. listopada 2024. (Hina) - Krajem rujna u Hrvatskoj je bilo 1,73 milijuna zaposlenih, što je 0,5 posto manje nego u kolovozu, a 2,4 posto više nego u rujnu lani, dok stopa registrirane nezaposlenosti iznosi 4,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).