20.11.2023 08:30
BRUXELLES, 17. studenoga 2023. (Hina) - Europska komisija je zatražila od svojih službi da suspendiraju oglašavanje na društvonoj mreži X, bivšem Twitteru, zbog sve većeg broja deziniformacija i govora mržnje.

Glavna uprava za komunikaciju preporučila je svim službama Komisije da privremeno obustave oglašavanja na ovoj platformi do daljnjega”, rekao je u petak glasnogovornik Komisije Johannes Bahrke. “Ustanovili smo alarmantno povećanje dezinforacija i govora mržnje na više društvenih mreža posljedjih tjedana, a to se odnosi i na X”, dodao je Barke. 

Ova odluka ne znači da će Komisijine službe za odnose s javnošću prestati koristit ovu platformu, suspenzija se odnosi samo na plaćeno oglašavanje.

Nakon što je na snagu stupio Akt o digitalnim uslugama, Komisija je u listopadu otvorila istragu protiv platforme X, čiji je vlasnik američki milijarder Elon Musk, zbog lažnih informacija i govora mržnje u kontekstu rata između Izraela i Hamasa.

PotporaZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Europski investicijski fond (EIF), u suradnji s nacionalnim razvojnim bankama Hrvatske i Slovenije - HBOR-om i SID Bankom - kao i privatnim investitorima, osigurao je ukupno 49 milijuna eura za fond za transfer tehnologije koji će promicati inovativna istraživanja u obje zemlje.

ZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca Elizabeta Prometa zbog utvrđivanja je li taj kupac iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencije.

ZAGREB, 15. srpnja 2024. (Hina) - Stanić grupa preuzela je Bihaćku pivovaru, čime nastavlja strateško anorgansko širenje u segmentu proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.

ZAGREB, 12. srpnja 2024. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) pozdravlja odluku Fortenova grupe o odabiru Podravke kao ekskluzivnog pregovarača, odnosno izvjesnog kupca i strateškog partnera tvrtki iz poljoprivrednog sektora Fortenova grupe, priopćili su u petak iz HGK.

ZAGREB, 12. srpnja 2024. (Hina) - Končar i Siemens Energy potpisali su u petak ugovor o zajedničkom pothvatu, odnosno suradnji u obliku društva pod nazivom Končar - Transformatorski kotlovi čija će djelatnost biti proizvodnja i prodaja transformatorskih kotlova.