20.11.2023 08:30
BRUXELLES, 17. studenoga 2023. (Hina) - Europska komisija je zatražila od svojih službi da suspendiraju oglašavanje na društvonoj mreži X, bivšem Twitteru, zbog sve većeg broja deziniformacija i govora mržnje.

Glavna uprava za komunikaciju preporučila je svim službama Komisije da privremeno obustave oglašavanja na ovoj platformi do daljnjega”, rekao je u petak glasnogovornik Komisije Johannes Bahrke. “Ustanovili smo alarmantno povećanje dezinforacija i govora mržnje na više društvenih mreža posljedjih tjedana, a to se odnosi i na X”, dodao je Barke. 

Ova odluka ne znači da će Komisijine službe za odnose s javnošću prestati koristit ovu platformu, suspenzija se odnosi samo na plaćeno oglašavanje.

Nakon što je na snagu stupio Akt o digitalnim uslugama, Komisija je u listopadu otvorila istragu protiv platforme X, čiji je vlasnik američki milijarder Elon Musk, zbog lažnih informacija i govora mržnje u kontekstu rata između Izraela i Hamasa.

RačunBRUXELLES, 28. studenoga 2023. (Hina) - Austrijska udruga aktivista za digitalna prava NOYB podnijela je u utorak tužbu protiv Mete zbog naknade za račune bez oglasa, upozorivši da su korisnici prisiljeni plaćati zaštitu privatnosti.

ZAGREB, 28. studenoga 2023. (Hina) - Ključni izazov za hrvatsku hotelsku industriju je radna snaga, zbog čijeg je nedostatka ove godine za turizam izdano 42 tisuće radnih dozvola strancima ili oko 10 tisuća više nego lani, a trebat će ih i dalje iako potencijala još ima na domaćem tržištu rada, poručio je s kongresa hotelijera direktor HUT-a Veljko Ostojić.

FRANKFURT, 28. studenoga 2023. (Hina/dpa) - Francuski proizvođač guma Michelin izvijestio je u utorak da će ugasiti 1.500 radnih mjesta u u Njemačkoj pod pritiskom visokih troškova proizvodnje i konkurencije iz zemalja s niskim plaćama.

TUHELJ, 27. studenoga 2023. (Hina) - U Tuhlju, u Krapinsko-zagorskoj županiji od nedjelje se održava 35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, na kojem je u fokusu nedostatak radne snage, što je, po riječima ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, problem koji muči cijelu Europu.

ZAGREB, 27. studenoga 2023. (Hina) - Velik projekt gradnje državnog interneta napokon se pomaknuo s smjesta, piše  Večernji list, navodeći da je riječ o projektu od 209,5 milijuna eura.