28.06.2019 08:00
ZAGREB, 27. lipnja 2019. (Hina) - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak kako misli da neće doći do stečaja 3. maja te kako postoji namjera iznalaženja rješenja za pomoć tom brodogradilištu kako bi se završili započeti brodovi.
"Moramo biti sigurni da sve što radimo, radimo sukladno zakonu. Namjera postoji", rekao je Horvat odgovarajući poslije sjednice Vlade na upite novinara što će biti s 3. majem i hoće li doći do financijske pomoći za dovršetak brodova.

Na pitanje očekuje li da bi to moglo naići na prigovore Europske komisije, Horvat je poručio da ne treba brinuti i da s Komisijom neće biti problema.

Upitan znači li to da vjeruje da neće doći do stečaja 3. maja, s obzirom da se bliži 4. srpnja kada se održava ročište na Trgovačkom sudu u Rijeci, Horvat je tek kratko odgovorio kako misli da do stečaja neće doći. 

Horvat je prošli petak u Mokricama na novinarsko pitanje postoji li šansa da država uđe u 3. maj sa svojim novcem rekao da se pronalazi legalan način na koji omogućiti da se brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče.

"Siguran sam da će model biti sukladan hrvatskom i europskom zakonodavstvu, a kroz nekoliko dana, a sigurno prije zakazanog slijedećeg ročišta, on će biti predstavljen i samoj upravi 3. maja, odnosno sindikatima, ali i hrvatskim institucijama", rekao je tada Horvat.

Idući tjedan, 4. srpnja održat će se novo ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u Brodogradilištu 3. maju. To je ročište do sada nekoliko puta odgađanja, a zadnji put je odgođeno početkom lipnja, jer se, kako je tada rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.

EuroZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je 44,7 milijuna eura neto dobiti, što je rast od 22,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Promet dm-a u Hrvatskoj u poslovnoj 2023/24 godini premašio je pola milijarde eura što je porast od 17,5 posto u odnosu na lani, a neto dobit je 13 milijuna eura, rečeno je na predstavljanju poslovnih rezultata dm-a u četvrtak.

ZAGREB, 24. listopada 2024. (Hina) - Globalni pružatelj mrežnih usluga Retn i hrvatski pružatelj ICT rješenja Cratis otvaraju nove pristupne točke (PoP) u podatkovnom centru Cratisa u Varaždinu DC North, izvijestili su u četvrtak iz tih tvrtki.

ZAGREB, 23. listopada 2024. (Hina) - Slovensko-hrvatska grupacija koju predvodi Iskra u kojoj su slovensko poduzeće Hidroinženiring te dubrovačka tvrtka Alfaplan i splitski Elmap, izabrana za izvođača radova na gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Lapad s podmorskim ispustom, izvijestila je Iskra u srijedu.

ZAGREB, 23. listopada 2024. (Hina) - Krajem rujna u Hrvatskoj je bilo 1,73 milijuna zaposlenih, što je 0,5 posto manje nego u kolovozu, a 2,4 posto više nego u rujnu lani, dok stopa registrirane nezaposlenosti iznosi 4,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).