25.03.2019 07:30
ZAGREB, 22. ožujka 2019. (Hina) - Agrokor je petak na web stranicama o nagodbi najavio da idući tjedan započinje niz tehničkih aktivnosti pred početak rada nove Fortenova grupe, uz ostalo je sazvana prva skupština vlasnika buduće Fortenova grupe, koja treba odlučiti o članovima Upravnog odbora i njihovim naknadama, kao i da se od Agram Investa kupi 51 posto dionica Agrolagune i 4,14 posto dionica Žitnjak, za 20 milijuna eura.

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora je krajem veljače ove godine odlučilo da će provedba nagodbe vjerovnika u Agrokoru početi 1. travnja, kada će biti obavljen i prijenos gospodarske cjeline pod izvanrednom upravom Agrokora na Fortenova grupu, čime će nova kompanija započeti s radom. 

Iz Agrokora na internetskoj stranici o nagodbi danas najavljuju da je "pred Agrokorom odnosno budućom Fortenova grupom niz tehničkih aktivnosti čija će realizacija započeti idući tjedan". Tako se za ponedjeljak, 25. ožujka najavljuje glavna skupština društva Aisle HoldCo d.d. koja bi trebala usvojiti izmjene Statuta sukladno kojima će se promijeniti tvrtka - umjesto Aisle HoldCo d.d. glasit će Fortenova grupa d.d.

Budući da Statut Aisle HoldCo predviđa da Upravni odbor ima devet članova i tri izvršna direktora, za prijelaznu fazu od osam dana imenovat će se osam privremenih članova Upravnog odbora od kojih će tri biti privremeni izvršni direktori društva Fortenova grupa. Navedeni privremeni članovi, svi iz redova TMF-a, društva koje se profesionalno bavi pružanjem korporativnih usluga, bit će na toj funkciji do 2. travnja kada će biti imenovani stalni članovi Upravnog odbora i stalni izvršni direktori, ističe se u objavi.

Naime, za ponedjeljak 1. travnja sazvana je prva skupština imatelja depozitarnih potvrda Aisle STAK-a, vlasnika nove Fortenova grupe, na kojoj se treba odlučiti i o članovima Upravnog odbora. Ta će se skupština održati u Amsterdamu i mogu joj prisustvovati svi imatelji depozitarnih potvrda. O odlukama koje su na dnevnom redu moći će se glasati elektroničkim putem ili osobno na samoj skupštini, napominje se o objavi.

"Tako će imatelji depozitarnih potvrda kao krajnji vlasnici društva Fortenova grupa na skupštini glasati o odluci kojom će jedinog dioničara društva Aisle HoldCo d.d., koje postaje Fortenova grupa d.d, uputiti na donošenje odluke o imenovanju i naknadama osam članova Upravnog odbora društva. Predloženi članovi Upravnog odbora su Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletaev, Fabris Peruško, Julian Michael Simmonds i Sergei Volk", navodi se u objavi.Prema podatcima iz poziva za skupštinu, osnovna godišnja plaća članova Upravnog odbora iznosit će 20 tisuća eura bruto. No, dodatno će biti honorirano njihov sudjelovanje u nekom od povjerenstava (naknada od 150 tisuća eura bruto), kao i prisustvo na sjednicama.

Uz to, budući vlasnici trebaju se suglasiti i s prijedlogom da predsjednik Upravnog odbora ima plaću od 230 tisuća eura bruto, a zamjenik 180 tisuća eura. Uz imenovanje Upravnog odbora, na skupštini će se glasovati i o imenovanju direktora društava Aisle Dutch HoldCo B.V. (Fortenova Group HoldCo B.V.) i Aisle Dutch TopCo B.V. (Fortenova Group TopCo B.V.) - Sergei Volka za izvršnog direktora A, te Arenda Doppenberga za izvršnog direktora B, kao i o njihovim pravima i obvezama, navodi se u objavi Agrokora.

Novi vlasnici će na skupštini glasati i o odluci o kupnji 51 posto dionica tvrtke Agrolaguna i 4,14 posto dionica tvrtke Žitnjak od tvrtke Agram Invest. Cijena za to bi bila 20 milijuna eura, podatak je iz poziva za skupštinu novih vlasnika Agrokora.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.