22.12.2016 07:25
ZAGREB, 21. prosinca 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o, tvrtkom za usluge kojoj je direktorica Nives Zeljković – poznatija kao Nives Celzijus te je za sredinu svibnja odredio ročište o otvaranju stečaja nad tom tvrtkom s više od 40.000 kuna duga.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Fine za otvaranje stečaja nad Temperatum j.d.o.o. iz rujna ove godine u kojem se navodi da ta tvrtka s jednim zaposlenim ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 40.116,55 kuna.

Temperatura, kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću osnovano je u listopadu 2014. s temeljnim kapitalom od samo deset kuna, a kao jedini osnivač i direktor navedena je Nives Zeljković (Celzijus). Tvrtka je registrirana za usluge, ali se u predmetu poslovanja navodi i više od pedeset djelatnosti među kojima su i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba, distribucija tiska, upravljanje nekretninama, priprema i proizvodnja hrane i pića te, između ostaloga, poljoprivredno-savjetodavna djelatnost i čišćenje svih vrsta objekata.

Prema posljednjem financijskom izvješću predanom za 2014. tvrtka je imala više od 240.000 kuna prihoda i nešto više od 16.000 kuna dobiti. Prema sudskom registru, Temperatura j.d.o.o jedina je tvrtka u kojoj je Nives Zeljković navedena kao osnivač, član uprave ili direktor.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.