30.11.2022 10:20
LONDON, 29. studenoga 2022. (Hina/dpa) - Britanska niskotarifna zrakoplovna kompanija easyJet izvijestila je u utorak da je poslovnu godinu zaključila s manjim gubitkom zahvaljujući oporavku potražnje u ljetnom tromjesečju. 
U poslovnoj godini koja je završila u rujnu temeljni gubitak prije oporezivanja iznosio je 178 milijuna funti (214 milijuna dolara), pokazalo je poslovno izvješće easyJeta. U prethodnoj poslovnoj godini gubitak je dosezao 1,1 milijardu funti. U tri mjeseca do kraja rujna easyJet je ostvario najveću temeljnu kvartalnu dobit otkada je osnovan, od 674 milijuna funti, zahvaljujući skoku potražnje za prekomorskim putovanjima nakon ukidanja pandemijskih ograničenja kojima su vlade suzbijale širenje zaraze covidom 19. Iz zračnog prijevoznika upozorili su ipak na pritiske na rast troškova „na cijelom tržištu", napominjući kako će cijena goriva u prvoj polovini njihove poslovne godine, do kraja ožujka 2023., biti preko 50 posto viša nego u istom razdoblju prethodne godine.

NekretninaOPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a na toj poziciji zamijenit će Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria, izvijestili su u utorak iz Zagrebačke banke, dodavši da ta nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigao je 2.241 zahtjev za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila te je javni poziv vrijedan 15 milijuna eura privremeno zatvoren, izvijestili su u ponedjeljak iz Fonda.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski registar obveza po kreditima (Hrok) u ponedjeljak su predstavili ESG platformu koja sadrži jedinstveni upitnik za prikupljanje i pružanje podataka o okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju.