25.08.2022 12:41
stanovi
ZAGREB, 25. kolovoza 2022. (Hina) - U Hrvatskoj je obujam građevinskih radova u lipnju bio veći za 4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je na mjesečnoj razini porastao za 0,3 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u četvrtak.

Prema kalendarski prilagođenim indeksima, u lipnju je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 6,2 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, dok je obujam radova na ostalim građevinama povećan za 0,6 posto. U odnosu na svibanj ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama bio je veći za 1,8 posto, dok je na ostalim građevinama bio manji za 1,9 posto. U lipnju je 62,3 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 37,7 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 51,9 posto, a na ostalim građevinama 48,1 posto radnih sati. Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 4,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 4,8 posto, a na ostalim građevinama za 3,8 posto.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.