23.08.2022 11:23
ZAGREB, 23. kolovoza 2022. (Hina) - U stečajnom postupku nad varaždinskim Coningom prodan je i paški hotel Pagus i to jedinom ponuditelju i prvom razlučnom vjerovniku tvrtki Rudan iz Žminja, pravnom sljedniku tvrtke Esco Energy, za 34,235.000 kuna, piše u utorak Večernji list. 
To je 75 posto vrijednosti nekretnine procijenjene na 45,6 milijuna kuna. Coning, bivša tvrtka Radimira Čačića, ima još nekretnina za prodaju, od zemljišta u Biškupcu, nekretnina u Senju, uključujući i kuglanu te bivši hotel Velebit procijenjen na 1,9 milijuna kuna, zemljišta i objekata u Stinici procijenjenih na oko 9,1 milijun kuna, stan u Karlovcu. Dosad je u stečajnom postupku prodana poslovna zgrada u Varaždinu, čija je vrijednost bila utvrđena u iznosu 14,140.000 kuna, a prodana je na trećoj elektroničkoj dražbi Kitrou za 3,535.000 kuna. Prodan je i motel Vratnik i okolna zemljišta tvrtki Ergasia za 1,631.550 kuna, zatim apartmansko naselje Zelena punta u Kukljici na Ugljanu za 26,5 milijuna kuna (prva procjena bila je 37,5 milijuna) Adriatic Tourist Resortsu, koji je kupio i hotel Trakošćan za 29 milijuna kuna na drugoj elektroničkoj dražbi. Početna utvrđena vrijednost te nekretnine iznosila je 55,270.000 kuna.

Stečajni upravitelj uspio je prodati i planinarski dom u Oltarima, nekretnine u Svetom Jurju, zemljišta u Đurmancu. Trgovački sud u Varaždinu otvorio je stečajni postupak nad trvrtkom Coning d. d. sredinom 2018. godine. U propisanom roku zaprimljeno je 147 prijava tražbina vjerovnika i jedna obavijest o izlučnom pravu. Ukupan iznos prijavljenih tražbina iznosio je 331 milijun kuna, a priznao je 123 milijuna. Ukupne obveze tvrtke prilikom otvaranja stečaja iznosile su oko 367 milijuna kuna.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.