27.07.2022 12:51
ZAGREB, 27. srpnja 2022. (Hina) - Trgovački sud u Bjelovaru donio je odluku o prodaji imovine Hangara 18, koprivničke tvrtke - distributera i proizvodača televizora i smartfona Noa u stečaju, s utvrđenom vrijednosti nekretnina, opreme i inventara od 1,59 milijuna kuna.
Nekretnine nekad uspješne tehnološke tvrtke - zgrada, dvorište i zemljište u koprivničkoj Ulici braće Wolf procijenjene su vrijednosti 1,56 milijuna kuna, a inventar i oprema nešto više od 30.000 kuna. Sudskim zaključkom prodaju će provoditi Financijska agencija (Fina) putem elektroničke javne dražbe, a na prvoj dražbi imovina Hangara 18 ne može se prodati ispod tri četvrtine vrijednosti, odnosno ispod 1, 19 milijuna kuna. Na ''bubnju'' eventualne druge javne dražbe najniža cijena je polovica utvrđene vrijednosti, odnosno nešto više od 796.000 kuna, a na trećoj četvrtina vrijednosti od oko 398.000 kuna. Na eventualnoj četvrtoj javnoj dražbi nekretnine i pokretnine početna cijena iznosit će 1 kunu, ističe se u zaključku.

Zaključak o prodaji donesen je nakon otvaranja stečaja te tvrtke lani u ožujku, ali i nakon posljednjih izvještaja stečajnog upravitelja u kojima se isticalo da nema nikakvih uvjeta za nastavak poslovanja firme nekad poznate po svojim cjenovno pristupačnim tabletima, mobitelima i televizorima. Prema izvješću stečajnog upravitelja uoči prošlogodišnjeg otvaranja stečaja, u poslovnim knjigama dužnika tada su bile iskazane obveze u iznosu od gotovo 225 milijuna kuna, a neizvršene osnove za plaćanje iznosile su oko 175 milijuna kuna.

Protiv direktora Hangara 18 Marija Kralja prije otvaranja stečaja bila je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave zbog, kako se navodilo, davanja lažnih podataka za dobivanje kredita čime je jednu banku oštetio za 7,5 milijuna kuna.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.