26.07.2022 10:34
ZUERICH, 25. srpnja 2022. (Hina/dpa) - Globalna transportna i logistička kompanija Kuehne + Nagel International AG u ponedjeljak je izvijestila da je u drugom tromjesečju povećala dobit za nešto više od 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na prihodima većim od gotovo 45 posto. 
U razdoblju od travnja do lipnja dobit mu je tako dosegnula 754 milijuna švicarskih franaka, nasuprot 439 milijuna franaka ostvarenih u istom razdoblju godine ranije, izvijestila je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj. Dobit po dionici pritom je uvećana s 3,65 franaka na 6,29 franaka. Istodobno, neto promet uvećan je na 10,47 milijardi franaka, sa 7,24 milijarde u drugom tromjesečju lani.

U poslovnom ogranku Sea Logistics, obujam kontejnerskog prometa u prvih je šest mjeseci 2022. godine iznosio 2,2 milijuna TEU jedinica. Neto promet toga ogranka iznosio je 9,9 milijardi franaka, a dobit prije kamata i poreza (EBIT) bila je 1,2 milijarde franaka. U prvih šest ovogodišnjih mjeseci u ogranku Air Logistics zabilježen je obujam zračnog prijevoza tereta od 1,1 milijun tona. Neto promet u tom dijelu poslovanja dosegnuo je 6,3 milijarde franaka dok je EBIT iznosio 826 milijuna franaka, pokazalo je poslovno izvješće. U ogranku Road Logisticsa neto prihodi u razdoblju od siječnja do lipnja uvećani su 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dosegnuvši dvije milijarde franaka. EBIT je u istom razdoblju poskočio za gotovo 50 posto, na 80 milijuna franaka.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.