20.07.2022 09:57
društvene mreže
NEW YORK, 19. srpnja 2022. (Hina/Reuters) - Tužba Twittera kojom od Elona Muska traži da ispuni dogovor o preuzimanju kompanije za 44 milijarde dolara naći će se na sudu u listopadu, nakon što je sutkinja u Delawareu u utorak odlučila da društvena mreža zaslužuje brzo rješenje spora kako bi se uklonila neizvjesnost oko tog vrijednog posla.

Presuda je udarac za Muska koji je tražio da se u veljači provede suđenje na kojem bi se saznao točan broj lažnih profila na platformi. Twitter je tražio da suđenje bude u rujnu. Sutkinja Kathaleen u Delawareu rekla je da obje strane imaju pravo na brzo suđenje i pozvala ih da se dogovore oko rasporeda postupka za koje je odredila pet dana. "Činjenica je da bi odgoda mogla nanijeti nepopravljivu štetu prodavateljima", rekla je misleći na Twitter.

Twitter je prošli tjedan podnio tužbu protiv tehnološkog milijardera Muska u pokušaju da ga prisili da dovrši preuzimanje te tvrtke po cijeni od 54.20 dolara po dionici, ukupno 44 milijarde dolara. Musk je prije toga objavio da se povlači iz ugovora o kupnji Twittera, pozivajući se na nedokazane tvrdnje da postoji znatno veći udio lažnih računa od 5 posto kako tvrdi tvrtka. Muskovi odvjetnici tvrdili su da Twitter nije ispunio svoje obveze prema uvjetima ugovora da Musku dostavi potrebne podatke za provjeru brojki. Twitter je odbacio tu tvrdnju, nazvavši Muskovo povlačenje "nevažećim i pogrešnim".

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.