20.07.2022 09:56
ZAGREB, 19. srpnja 2022. (Hina) - Merkur osiguranje je potpisalo ugovor o stjecanju potpunog vlasništva dionica Wüstenrot životnog osiguranja, a transakcija će biti finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, priopćeno je u utorak iz Merkur osiguranja.
Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Wüstenrot životnog osiguranja, dok će zaposlenici Wüstenrots biti integrirani u tim Merkur osiguranja Hrvatska, navodi se u priopćenju, u kojem nije navaedena vrijednost transakcije.

"Ponosni smo što vizija postaje stvarnost i jačamo svoju poziciju na hrvatskom osigurateljnom tržištu", istaknuo je predsjednik uprave Merkur osiguranja Robert Vrca. Wüstenrot životno osiguranje posluje na domaćem osiguravateljnom tržištu od 2012. godine, osnovao ga je Wüstenrot Versicherung AG iz Salzburga kao društvo specijalizirano u području životnih osigurateljnih proizvoda na hrvatskom tržištu. Merkur osiguranje na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine. Osnovao ga je Merkur Versicherung AG iz Graza, najstariji austrijski zdravstveni osiguratelj, utemeljen davne 1798. godine. Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, Mekur oiguranje je u 2021. godini ukupno zaračunalo 245,3 milijuna kuna bruto premije, ostvarivši udio na osiguravateljskom tržištu od 2,1 posto. Istodobno, Wüstenrot životno osiguranje je lani zaračunalo 56 milijuna kuna bruto premije, ostvarivši tržišni udjel od 0,48 posto. 

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.