15.07.2022 09:26
ZAGREB, 14. srpnja 2022. (Hina) - Trgovački lanac dm odlučio je od četvrtka, dva mjeseca prije zakonske obveze, uvesti dvojno iskazivanje cijena u kunama i eurima kako bi kupcima olakšao prilagodbu na euro kao novu službenu valutu RH, izvijestili su u četvrtak iz tog lanca. 
Od četvrtka, kako kažu iz dm-a, dvojne cijene su iskazane u njihovom online shopu i aplikaciji za pametne telefon, dok se u prodavaonicama to počinje uvoditi od ponedjeljka, 18. srpnja. "U svih 168 prodavaonica dm-a u 63 grada cijene proizvoda bit će iskazane u eurima i kunama najkasnije do 1. kolovoza", poručuju iz dm-a u Hrvatskoj, dodajući da to dodatno pokazuje njihovu predanost transparentnom poslovanju i brige o kupcima. "S uvođenjem dvojnog iskazivanja cijena počeli smo odmah nakon definiranja fiksnog tečaja konverzije kako bismo još jednom potvrdili da je temelj našeg poslovanja prilagodba potrebama kupaca", objasnio je prokurist i voditelj resora Informatike, financija, računovodstva i kontrolinga u dm-u Dario Klemar. Dodaju i da se za preračunavanje kuna u eure koristi isključivo fiksni tečaj konverzije u punom brojčanom iznosu, a iznos dobiven nakon preračunavanja zaokružuje se na dvije decimale primjenom matematičkog pravila zaokruživanja.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.