14.07.2022 13:48
BERLIN, 14. srpnja 2022. (Hina/dpa) - Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak da će prodati većinski udio u poslovanju s odašiljačima američkim i kanadskim investitorima za 17,5 milijardi eura. 
Deutsche Telekom će prodati 51-postotni udio u GD Towersu, u čijem su vlasništvu i pod upravljanjem odašiljači u Njemačkoj i Austriji, američkoj tvrtki Digital Bridge i kanadskom Brookfieldu. Deutsche Telekom zadržat će 49 posto udjela, uz značajnu zaštitu prava manjinskog dioničara. Iz DT-a napominju da će procijenjeni prihod od prodaje od 10,7 milijardi eura iskoristiti za smanjenje dugova na razini grupe i za ubrzanu realizaciju plana o povećanju udjela u američkom ogranku T-Mobile US na ciljanih 50,1 posto. Transakciju još moraju odobriti regulatori, priopćila je kompanija, dodavši da bi po njihovoj procjeni trebala biti zaključena do kraja godine.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.