12.07.2022 13:23
e-komunikacija
ZAGREB, 12. srpnja 2022. (Hina) - IT kompanija Infobip preuzima hrvatsko-regionalni poslovno-tehnološki magazin Netokracija s ciljem osnaživanja developerske zajednice i pružanja developerskog sadržaja te dodatnog podizanja vrijednosti IT-ja u društvu, izvijestili su u utorak iz Infobipa. 
Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti djelovati kroz neovisno uredništvo uz potencijal širenja na druga tržišta, a njezin dvanaesteročlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postat će dio Infobipovog odjela za developersko iskustvo koji vodi Ivan Burazin, ističu iz Infobipa. Brezak Brkan će u sklopu toga preuzeti ulogu Infobipovog direktora za developerski sadržaj, te uz Tenu Šojer Keser iz Netokracije voditi tim za kreiranje raznog sadržaja za developersku publiku, poput web, blog, video, podcast sadržaja i drugih, dok će Mia Biberović nastaviti voditi, kako kažu, neovisno uredništvo Netokracije.

Taj je magazin Brezak Brkan pokrenuo prije 13 godina, danas djeluje u Hrvatskoj i Srbiji, pokrivajući i ostatak regije tekstovima, konferencijama i drugim sadržajem, a kako je Infobip u travnju prošle godine preuzeo konferenciju Shift zbog jačanja pristupa developerskom ekosustavu, preuzimanje Netokracije je također korak u tom smjeru, kažu iz Infobipa. "Akvizicijom Netokracije cilj je osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj, a sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije želimo dosegnuti developersku zajednicu na daljnjim tržištima i druge kontinente", kazao je povodom preuzimanja Burazin, Infobipov član Uprave za developersko iskustvo. Brezak Brkan, pak, smatra da će se "uz podršku Infobipa i suradnju s postojećim i novim partnerima, Netokracija još bolje moći posvetiti svojoj ulozi kroničara najbrže rastuće hrvatske industrije".

Iz Infobipa još navode da formalno preuzimanje Netokracije slijedi po ispunjenju svih uvjeta potrebnih za zaključenje transakcije, pri čemu ne otkrivaju njezinu vrijednost/iznos.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.