29.06.2022 11:24
ZAGREB, 29. lipnja 2022. (Hina) - Airbnb je trajno zabranio zabave u smještajima koje iznajmljuje na svojoj platformi nakon što se privremena mjera uvedena tijekom pandemije pokazala popularnom među domaćinima, prenosi BBC.  
Tvrtka kaže da je pravilo postalo “mnogo više od javnozdravstvene mjere“ otkako je uvedeno u kolovozu 2020.„Razvilo se u temeljnu politiku zajednice s ciljem podrške domaćinima i njihovim susjedima“, navodi tvrtka sa sjedištem u San Franciscu. Broj pritužbi na zabave značajno je pao od uvođenja mjere, objavio je Airbnb u priopćenju. Iznimke od zabrane u budućnosti bi mogle dobiti “specijalizirana i tradicionalna ugostiteljska mjesta“, dodaje se.Tvrtka je počela ograničavati bučne događaje 2019., a tijekom pandemije zbog javnog zdravlja ih zabranila. Prošle godine je zbog kršenja pravila suspendirano više od 6600 gostiju.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.