06.06.2022 08:15
ZAGREB, 3. lipnja 2022. (Hina) - Turistička kompanija Valamar Riviera izvijestila je u petak da nastavlja sa širenjem portfelja u Obertauernu u Austriji kroz preuzimanje luksuznog hotela Kesselspitze, koji će time postati treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu i prvi Valamar Collection hotel u Austriji.

Internacionalizacija portfelja s fokusom na zimska odredišta u alpskoj regiji jedan je od strateških ciljeva Valamara od 2018. godine i otvaranja prvog hotela od četiri zvjezdice pod Valamar brendom u Obertauernu.

Širenje u Austriji nastavilo se 2021. godine kroz akviziciju hotela Marietta u Obertauernu te postavljanjem nove vlasničke strukture u Valamar A GmbH, SPV društvu, u kojem Valamar ima ulogu manjinskog investitora ali pruža usluge hotelskog upravljanja cjelokupnom portfelju, ističu iz Valamara u objavi za medije.

Hotel Kesselspitze ima pet zvjezdica i jedan je od najpoznatijih hotela u Obertauernu, ima 66 ključeva, restoran, unutarnji bazen i wellness sadržaje te se nalazi na izvrsnoj lokaciji s neposrednim pristupom skijaškim stazama.Do sada je bio u vlasništvu obitelji Lürzer koja je prepoznata kao lider razvoja i inovacija u ponudi Obertauern destinacije, a kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji otvorit će se već u zimskoj sezoni 2022./2023., navodi se.

"Internacionalizacija poslovanja putem širenja portfelja u zimskim destinacijama Alpa strateški je cilj Valamara. Akvizicija trećeg hotela u Obertauernu predstavlja još jedan značajan korak u realizaciji sinergija poslovanja, posebno zapošljavanja naših sezonskih zaposlenika na cijelu godinu“, izjava je predsjednika uprave Valamar Riviere Željka Kukurina koja se prenosi u priopćenju.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.