31.05.2022 11:30
e-komunikacija
ZAGREB, 27. svibnja 2022. (Hina) - Domaća i globalno prisutna IT tvrtka Infobip dobila je novo priznanje za tržišnog lidera - CPaaS ili "Communications Platform-as-a-Service" sektora od međunarodne specijalizirane analitičke i konzultantske kuće za medije, tehnologiju i telekomunikacije Omdia, izvijestili su u petak iz Infobipa.

Omdia je u globalnom izvješću napravila dubinski pregled tržišta, a Infobip je priznanje dobio zahvaljujući povratnim informacijama partnera i relevantnim istraživanjima koji su ih svrstali među tržišne lidere. Prema tom izvješću Omdije, Infobip je ove godine bio pouzdani pružatelj usluga, s visokim ocjenama u svim kategorijama. Iz Omdije posebno hvale i Infobipovu bogatu ponudu rješenja, kao i da je uz iskustvo i razvijenim A2P (application-to-person) uslugama za razmjenu SMS i tekstualnih poruka proširila izbor te na svojoj cloud platformi nudi komunikaciju preko velikog broja raznih kanala.

Važnim su označili i brojna partnerstva, profesionalnost usluge i tehničku podršku Infobipa, prenosi se u priopćenju. "Sektor komunikacija stalno se mijenja, korisnici uvijek traže opcije za brže i lakše povezivanje s organizacijama i brendovima, a CPaaS, odnosno komunikacijska platforma kao usluga postala je jednim od najvrijednijih alata u poslovnom okruženju. To je rezultiralo i snažnim rastom cijele industrije, te smo, svjesni utjecaja CPaaS-a na sektor i korisničko iskustvo, ponosni što nas Omdia smatra jednim od tržišnih lidera", poručio je član Uprave Infobipa za proizvode Adrian Benić. Naglasio je i da "vrijedno rade kako bi preduhitrili promjenjive tržišne trendove" te da će Infobip nastaviti dodavati nove mogućnosti i raditi s korisnicima kako bi otkrili koje su im dodatne opcije korisne i kako im mogu isporučiti alate potrebne za uspjeh u hiperpovezanom okruženju.

Iz Infobipa podsjećaju i da su nedavno sklopili veliku suradnju s luksuznim modnim brendom Dior Beauty i azijskom megazvijezdom i članicom grupe Blackpink, Jisooo, te da je za provođenje te kampanje, prve takve u kozmetičkoj industriji, korišteno Infobipovo WhatsApp Business rješenje, jedno od brojnih komunikacijskih kanala dostupnih na Infobipovoj cloud komunikacijskoj platformi.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.