26.05.2022 12:14
HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 
Godišnja neto dobit tog tehnološkog diva skočila je 72 posto na 2 milijarde dolara, uz rast prihoda za 10 milijardi dolara drugu godinu zaredom, na više od 71 milijardu dolara. Svi glavni poslovni odjeli grupe bili su profitabilni tijekom cijele godine, sa snažnim zamahom u poslovnim sektorima mobitela, infrastrukture te rješenja i usluga. Lenovo je uspješno prevladao izazove u makrookruženju i pokazao agilnost i otpornost u upravljanju u doba poremećaja u nabavnim lancima u cijeloj industriji, poremećajima zbog pandemije, geopolitičkim nesigurnostima i višom inflacijom, objavila je kompanija. Trend digitalne i inteligentne transformacije nastavlja se ubrzavati, što grupi pruža snažne mogućnosti rasta, objavila je tvrtka. Lenovo je nastavio jačati svoju konkurentnost kako bi potaknuo održivi profitabilni rast i udvostručio ulaganja u istraživanje i razvoj posljednjih godina. Kompanija je, kako je poručila, uvjerena da jasnom strategijom, koristeći jedinstvenu konkurentsku prednost globalno-lokalnog modela i pravu ravnotežu između inovacije i učinkovitosti, može i ubuduće prevladati sve izazove i iskoristiti prilike.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.