19.05.2022 12:24
STRATEGY
KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

Time je, nakon prošlogodišnjeg ulaganja od 200 milijuna kuna, kompanija nastavila s investicijskim ciklusom te pozicionirala Kanfanar kao tvornicu s najmodernijom proizvodnjom u duhanskoj industriji. "Investicijom od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije, BAT je Hrvatsku postavio čvrsto u središte transformacije koja prati strategiju Grupe za izgradnju boljeg sutra s obzirom da su nove kategorije proizvoda budućnost naše industrije", kazao je direktor operacija BAT Adria, Tamás Nyaka, dodavši da je tvornica u Kanfanaru tek jedna od ukupno četiri tvornice u Europi u kojoj će djelatnici raditi na proizvodnji nove kategorije proizvoda. Samo u obuku za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda, dodao je on, uloženo je više od devet milijuna kuna, zaposleno je gotovo 70 ljudi, a otvaraju se i dodatna radna mjesta. 

Tvornica će nakon završetka ulaganja imati ukupno četiri kompleksna stroja koji omogućavaju da se sve faze procesa, pa čak i proizvodnja svih faza kompleksnih filtara, sada proizvode u vlastitom pogonu. U idućim godinama, najavljeno je, u Kanfanaru se planira povećavati ukupna proizvodnja grijanih duhanskih proizvoda (THP), koji tijekom upotrebe ne gore već se zagrijavaju, s obzirom na sve veću potražnju za njima. ”Iznimno smo ponosni što u Kanfanaru imamo proizvodnju nove generacije proizvoda i što možemo reći da su naši grijani duhanski proizvodi u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj. Potražnja za tim proizvodima kontinuirano raste, a to vidimo prema broju tržišta na koja izvozi Kanfanar", naglasila je Ivana Miljan Tremac, menadžerica novih kategorija proizvoda, BAT Adria. Kako je istaknuto, BAT snažno investira u održivo poslovanje te su kroz cijeli lanac vrijednosti postavljeni vrlo ambiciozni ciljevi smanjenja negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanja pozitivnog utjecaja na društvo. "Već danas tvornica 100 posto energije koristi iz obnovljivih izvora, a od 2019. godine priključena je na prirodni plin. Sva voda koju tvornica ispušta se reciklira i ponovno koristi pa tako 40 posto ukupno korištene vode dolazi od recikliranja, a ostalih 60 posto od kiše i iz javne mreže. Cilj tvornice je da postane ugljično neutralna najkasnije do 2030. godine", zaključili su iz BAT-a.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.