17.05.2022 12:50
LONDON, 16. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Čelnik europskog niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanaira Michael O'Leary upozorio je da će cijene letova ovoga ljeta poskupiti zbog velike potražnje, a prolazak kroz zračne luke postat će "izazov" putnicima. 
Turisti bi se trebali pripremiti na rast cijena za "visok jednoznamenkasti postotak" tijekom špice sezone, budući da se potražnja za odmorima u europskim ljetnim destinacijama oporavlja zahvaljujući ukidanju ograničenja putovanja zbog pandemije, rekao je za radijsku postaju BBC-ja. Također je upozorio da će vjerojatno doći i do stalnih kašnjenja u zračnim lukama poput londonskog Heathrowa, kao razlog navodeći nedostatak osoblja. "Nema sumnje da će prolazak kroz zračne luke ovog ljeta biti izazovan i potičemo sve naše klijente da dođu ranije kako bi imali više vremena za prolazak kroz sigurnosne mjere zračne luke, osobito u Manchesteru", dodao je. Ryanair je nedavno izvijestio o smanjenim godišnjim temeljnim gubicima od 355 milijuna eura i izrazio nadu u povratak na "razumnu profitabilnost" tijekom tekuće financijske godine. Sada O'Leary ocjenjuje "nepraktičnim, pa čak i nemogućim" objaviti smjernice za sezonu 2022.-2023. zbog rizika rezervacija za odmor zbog covida 19 i rata u Ukrajini. Gubitak irske grupe u godini do 31. ožujka bio je ispod očekivanog i smanjen je u odnosu na gubitak od 1,02 milijarde eura u prethodnoj godini, kada je pandemija jako pritisnula poslovanja. Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa s 97,1 milijun putnika, u odnosu na samo 27,5 milijuna u prošloj godini, zahvaljujući ukidanju mjera ograničenja zbog pandemije. Nada se da će broj putnika povećati na 165 milijuna u ovoj godini - iznad rekordne razine od 149 milijuna zabilježene prije pandemije.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.