11.05.2022 12:29
FRANKFURT, 11. svibnja 2022. (Hina/Reuters) – Europski turoperator TUI izvijestio je u srijedu da je prva tri ovogodišnja mjeseca zaključio s gotovo upola manjim gubitkom i prognozirao pozitivne rezultate u cijeloj godini, istaknuvši snažne rezervacije za ljetni odmor.

U drugom fiskalnom tromjesečju koje je završilo u ožujku TUI je poslovao s temeljnim gubitkom prije kamata i poreza (EBIT) od 330 milijuna eura. U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 633 milijuna eura. Prihod im je udeveterostručen, na 2,13 milijardi eura, budući da su ljudi nakon ublažavanja epidemioloških ograničenja ponovo počeli putovati. "Prvi znak bilo je dobro poslovanje tijekom uskršnjih blagdana. Velika potražnja za putovanjima i dobri poslovni rezultati potvrđuju naše prognoze. Godina 2022. bit će dobra, s puno putovanja tokom ljeta", kazao je u priopćenju izvršni direktor Fritz Joussen. TUI-jevi kapaciteti približit će se ove godine razinama iz pretkrizne 2019. godine, dodao je Joussen.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.