05.05.2022 10:09
AVION
RIJEKA, 4. svibnja 2022. (Hina) – Iz Zračne luke Rijeke u srijedu su izvijestili da su se u tu zračnu luku, nakon 15t godina i dugogodišnjih pregovora, vratili zrakoplovi europskog niskotarifnog avioprijevoznika easyJet-a.

Naveli su da je zrakoplov easyJet-a u utorak sletio u riječku zračnu luku na liniji iz London-Gatwicka, kojom će prometovati svakog utorka i subote do kraja listopada. Zrakoplovi easyJet-a će u sezoni, osim prema Londonu, letjeti i prema Berlinu, i to utorkom i subotom, od kraja lipnja do početka rujna. Naglašavaju da je easyJet zaslužan za rekordni promet Zračne luke Rijeke u 2006. i 2007., kada je to bila prva zračna luka u kojoj je easyJet započeo svoje operacije u Hrvatskoj. Iz Zračne luke Rijeka kažu da se planira dodatno poticanje dolazaka gostiju s britanskog tržišta te da je u razgovorima s resornim ministarstvom, županijom, gradovima Rijekom, Opatijom, Krkom, Crikvenicom, Općinom Omišalj, čelnicima crikveničkog Jadrana i riječkog Hiltona te turističkim zajednicama osigurana podrška promotivnim aktivnostima za bolje pozicioniranje Kvarnera na britanskom tržištu. Kako navode,  easyJet svojom flotom obavlja letove preko 150 aerodroma u 35 zemalja, povezujući pritom gotovo 1000 destinacija.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.