04.05.2022 10:15
ZAGREB, 3. svibnja 2022. (Hina) - Real Web preuzeo je od tvrtke Digitalni klik portal za nekretnine Crozilla.com sa željom da ojača svoju prisutnost na hrvatskom tržištu, priopćeno je u utorak iz Digitalnog klika bez navođenja vrijednosti tog posla. 
Real Web upravlja vodećim portalima za nekretnine Immobiliare.it (Italija), Spitogatos (Grčka) i Nepremicnine.net (Slovenija), a sada je objavio akviziciju Crozilla.com. Tim preuzimanjem Real Web dodatno jača lokalnu prisutnost grupe u Hrvatskoj, budući je s portalom Indomio već prisutna na domaćem tržištu, navodi se u priopćenju. 

Oglasnik Crozilla.com, koji je 2006. godine pokrenuo Ante Tabak, s godinama je postao referentni portal za nekretnine u Hrvatskoj. „Kao i mnogi drugi koji su tih godina pokrenuli web stranicu, i ja sam krenuo u razvoj Crozilla.com iz 'garaže', sa željom da kao i na zapadu imamo pretraživač ponude nekretnina na internetu. Bili smo aktivni sudionici u digitalnoj transformaciji oglašavanja nekretnina te prvi izgradili kanal za promociju nekretnina u inozemstvu“, izjavio je Tabak. Njegova tvrtka Digitalni klik, uz oglasnik Crozilla.com, ima i odjel za razvoj softverskih rješenja pod brandom House of Code, koji je zadužen za razvoj partnerskog portala za nekretnine Immowelt, inače dio AVIV grupe. Nakon prodaje Crozille, Digitalni klik planira dodatno proširiti svoj IT odjel ponudom razvoja inovativnih rješenja u Hrvatskoj i inozemstvu, pa će njegovi zaposlenici nastaviti razvijati softver za brendove i proizvode AVIV grupe, kaže se u priopćenju. Dodaje se da akvizicijom zaštitnog znaka Crozilla.com i domena crozilla.com i crozilla-nekretnine.com jača liderska pozicija grupe Indomio, već prisutne u zemlji s Indomio.hr, koja je pokrenuta 2018. godine i broji više od 600 oglašivača - agencija za nekretnine i privatnih oglašivača, koji objavljuju više od 150.000 oglasa.

Razvoj nove tvrtke koja je nastala savezom Crozilla.com i Indomio.hr povjeren je Mladenu Matijeviću.

„Budućnost aplikacija i digitalnih portala odavno je usmjerena na vertikalizaciju i ključ uspjeha će biti upravo u specijaliziranju za jedan sektor koji će postati njegova referentna točka. Biti dio međunarodne grupe koja je oduvijek djelovala u svijetu nekretnina omogućit će nam da korisnicima koji traže dom i agencijama za nekretnine ponudimo inovativne i jedinstvene usluge. Pokretanje nove internetske stranice Crozilla.com dokaz je te predanosti. I već radimo na novoj aplikaciji za pametne telefone i tablete“, izjavio je Mladen Matijević, kojem je povjeren razvoj nove tvrtke nastao savezom Crozilla.com i Indomio.hr. Akvizicija oglasnika Crozilla.com završena je nakon pokretanja nove web stranice, a uskoro će uslijediti i nova aplikacija za pametne telefone i tablete, zaključuje se u priopćenju.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.