03.05.2022 09:58
LONDON, 2. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima. 
Kompanija namjerava preurediti 660 pubova, više od četvrtine poslovanja Star Pubs & Bar, u razdoblju intenzivnih nastojanja ugostitelja u Britaniji da što prije ostave iza sebe dvije teške pandemijske godine. Za preuređenje njih 137 nizozemska kompanija izdvojit najmanje 125.000 funti. Zadnja pretpandemijska kapitalna injekcija donijela je pubovima 115 milijuna funti. Investicije će se fokusirati na pubove na predgrađima i na one u glavnim gradskim ulicama, u blizini stambenih četvrti, čiji je promet porastao zahvaljujući trendu rada od kuće, dodala je kompanija.

Heineken planira preurediti kuhinje i postaviti nove barove i poboljšati prostore na otvorenom u nekim pubovima, zbog kontinuiranog jačanja potražnje za pićima i blagovanjem na otvorenom. "Ljudi su se zbog pandemije u posljednje dvije godine zadržavali bliže kući, tražeći u lokalima u susjedstvu iskustva radi kojih su nekada putovali u centar grada, restoran ili bar", objašnjava izvršni direktor Star Pubs & Bars Lawson Mountstevens.“Ne žele se vratiti na staro, očekuju bolju kvalitetu, uključujući hranu i specijalna pića – poput koktela – koje je teže pripremiti kod kuće", dodaje. "Uvjereni smo da će objekti koji se prilagode promijenjenim potrebama posjetitelja pubova imati svijetlu budućnost na dulji rok", zaključuje čelnik Star Pubs & Bars.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.