26.04.2022 11:04
ATLANTA, 25. travnja (Hina/Reuters) - Coca-Cola je u ponedjeljak izvijestila da su joj prihodi u prvom tromjesečju porasli više od očekivanja, na valu porasta potražnje nakon ukidanja pandemijskih ograničenja.
Neto prihod Coca Cole u prvom kvartalu porastao je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 16 posto, na 10,5 milijardi dolara. Analitičari su očekivali prihod od 9,83 milijarde dolara. Rastući troškovi sastojaka kao što su kava i šećer, kao i porast troškova rada i transporta natjerali su tvrtke iz oblasti široke potrošnje na dizanje cijena, ali sve je poništila rastuća potražnja, jer potrošači koji izlaze iz pandemije troše više. Ipak, analitičari upozoravaju da bi potražnja mogla usporiti jer rat u Ukrajini i indonezijska zabrana izvoza palminog ulja rezultiraju višim svjetskim cijenama hrane. Coca Cola je izvijestila da će njezina odluka o obustavi poslovanja u Rusiji utjecati na njenu godišnju dobit za četiri centa po dionici.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.