20.04.2022 09:55
ZAGREB, 19. travnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je slunjski trgovački lanac Kordun, koji posluje u devet maloprodajnih objekata na području Karlovačke županije te zapošljava 52 zaposlenika, izvijestili su u utorak iz Studenca.

Novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta koji kompanija ostvaruje posljednjih godina, a nakon akvizicije dubrovačkog lanca Pemo, Studenac je ojačao svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica, istaknuto je u priopćenju.

Ovom akvizicijom Studenac će po prvi put biti prisutan na području Karlovačke županije - i to u Slunju, Rakovici, Cetingradu i Drežnik Gradu, a preuzimanje prodavaonica podrazumijeva njihovo preuređenje u Studenac prodavaonice, obogaćenje asortimana i uvođenje mnogobrojnih drugih pogodnosti za kupce, napisali su iz Studenca.

"Pridruživanje trgovačkog lanca Kordun mreži Studenca od strateške je važnosti za kompaniju jer nas, među ostalim, dovodi na novo geografsko područje. Također, potvrđuje to našu tezu kako mali formati poput naših imaju velike potencijale i prednosti, a mi ih uspješno koristimo  kako bismo se uklopili u različite lokalne zajednice i kupcima pružili ugodno i upotpunjeno iskustvo kupnje. Upravo ćemo to pružiti i našim novim kupcima, uz postupno unapređenje svih poslovnih aspekata", izjava je predsjednika Uprave Studenca Michala Senczuka koja se prenosi u priopćenju.

Studenac je u vlasništvu private equity kompanije Enterprise Investors, koja u hrvatskom portfelju ima i pekarsku industriju Pan Pek te lanac trgovina sportskom opremom Intersport.

Studenac broji gotovo 750 prodavaonica i ima više od 4000 zaposlenika, u proteklih nekoliko godina kupio je više manjih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, primjerice Istarske supermarkete i zadarski Sonik, a Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je prije gotovo mjesec dana odobrila koncentraciju Studenca i kutinske Lonie, koja ima više od tristo prodajnih mjesta.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.