20.04.2022 09:50
ZAGREB, 20. travnja 2022. (Hina) - Dionice Netflixa izgubile su četvrtinu svoje vrijednosti, nakon što je tvrtka u utorak otkrila da joj se broj pretplatnika smanjio u prvom tromjesečju ove godine zbog odlaska iz Rusije.

To je to prvi put u deset godina da je vodeći streaming televizijski servis izgubio pretplatnike, a kao razlog tomu tvrtka navodi obustavu svojih usluga u Rusiji zbog invazije Moskve na Ukrajinu.

Netflix je prvo ovogodišnje tromjesečje završio s 221,6 milijuna pretplatnika, nešto manje nego u posljednjem tromjesečju prošle godine.

Tehnološka tvrtka iz Silicijske doline prijavila je neto prihod od 1,6 milijardi dolara u nedavno završenom tromjesečju, što je sto milijuna dolara manje nego u istom razdoblju godinu dana ranije.

Dionice Netflixa pale su za više od 25 posto, na 258,39 dolara, nakon objave financijskih pokazatelja za prvi kvartal.

"Prihod nam ne raste onoliko brzo koliko bismo željeli", kaže Netflix u izvješću o poslovanju.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.