19.04.2022 09:50
KALKULATOR
ZAGREB, 15. travnja 2022. (Hina) - Iz Financijske agencije (Fina) su u petak pozvali poduzetnike da predaju godišnja financijska izvješća (GFI) do kraja travnja.

Odlukom Ministarstva financija, kako navode iz Fine, obveza predaje godišnjih financijskih izvještaja (GFI) za 2021. godinu vraćena je na stari rok. Stoga iz Fine pozivaju poduzetnike da do 30. travnja ispune svoju obvezu.

"Od ukupno 170.000 obveznika, do 15. travnja je godišnji financijski izvještaj za 2021. godinu predalo njih 41.840", navode iz Fine.

Napominju i kako je za obveznike koji propuste dostaviti GFI i svu propisanu dokumentaciju za statističke i druge potrebe i/ili u svrhu javne objave do zakonski propisanoga roka, propisana novčana kazna u iznosu od deset tisuća do sto tisuća kuna, a odgovornoj osobi u iznosu od pet i dvadeset tisuća kuna.

Kako bi izbjegli dodatne troškove, Fina poziva sve poduzetnike da na vrijeme predaju potrebne izvještaje. Fina podsjeća da su za potrebe javne objave poduzetnici obvezni godišnje financijske izvještaje predati u roku od šest mjeseci, a konsolidirane godišnje financijske izvještaje za javnu objavu u roku od devet mjeseci po isteku svoje poslovne godine.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.