14.04.2022 10:11
SANTA CLARA, 13. travnja 2022. (Hina/Reuters) - Google je u srijedu objavio da će ove godine u urede i podatkovne centre u SAD-u uložiti 9,5 milijardi dolara, za 36 posto više nego u 2021. godini. 
Planirane investicije otvorit će u ovoj godini najmanje 12.000 radnih mjesta s punim radnim vremenom, a bit će fokusirane na podatkovne centre u nekoliko država, uključujući Nevadu, Nebrasku i Virginiju. Tvrtka će u ovoj godine otvoriti i novi ured u Atlanti i proširiti podatkovni centar u okrugu Storey, u Nevadi. "Možda se čini nelogično što povećavamo ulaganja u fizičke urede, a nastojimo biti fleksibilniji u našem radu. Smatramo, ipak, da je upravo sada jako važno da ulažemo u naše kampuse", objašnjavaju u Googleu. Kompanija pokušava vratiti zaposlenike u nekoliko ureda u SAD-u, Britaniji i na području Azije i Pacifika, odredivši da u uredu moraju raditi otprilike tri dana u tjednu. To je prijelazna faza nakon koje će Google ukinuti odredbe koje su u pandemiji covida 19 omogućavale rad na daljinu.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.