13.04.2022 09:29
TURIZAM
LONDON, 12. travnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski diskontni avioprijevoznik easyJet izvijestio je o manjem gubitku u prvoj polovini poslovne godine, unatoč covidu 19 i višim cijenama goriva, najavivši da će ovog ljeta njegovi kapaciteti biti blizu razine iz razdoblja prije pandemije.

Kompanija procjenjuje da je prvu polovinu poslovne godine koja je završila u ožujku vjerojatno zaključila s gubitkom prije poreza u rasponu od 535 do 565 milijuna funti (696 do 735 milijuna dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 701 milijun funti. Naglasili su i da je siječanjska odluka vlade u Londonu o ukidanju ograničenja putovanja potaknula snažnu potražnju, dodavši da su u proteklih sedam dana letjeli s 94 posto planiranog rasporeda i da su rezervacije za ljeto porasle. "Otkako su ukinuta ograničenja putovanja, easyJet bilježi snažan i kontinuiran oporavak prodaje, što rezultira pozitivnim izgledima za Uskrs i razdoblje nakon toga", rekao je u utorak izvršni direktor Johan Lundgren. Dnevne rezervacije za ljeto trenutno su bolje nego u financijskoj 2019. godini, dodao je Lundgren. "I dalje smo uvjereni da ćemo realizirati naše planove prema kojima bismo se ovog ljeta trebali letovima približiti razini iz 2019. godine", naglasio je šef easyJeta.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.