12.04.2022 10:24
VUKOVAR, 11. travnja 2022. (Hina) - Novo skladište Medical Intertrade d.o.o. u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, u čiju je gradnju i opremanje uloženo oko 30 milijuna kuna, u ponedjeljak je obišao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. 
Medical Intertrade d.o.o. osnovan je 1990. godine u Vukovaru i u to je vrijeme imao tri zaposlena djelatnika. Tijekom godina tvrtka je postala među vodećim tvrtkama s veleprodajom lijekova i medicinskih proizvoda ta s poslovnim aktivnostima, osim u Vukovaru, na još tri lokacije u Hrvatskoj te u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, rekla je direktorica poslovne jedinice Medical Intertrade u Vukovaru Mirela Kardum. „Medical Intertrade novi projekt pokreće u studenome 2021. te seli u veći skladišno-logistički kompleks od 3400 četvornih metara u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Vrijednost investicije iznosila je 30 milijuna kuna, a na novoj lokaciji je trenutačno zaposleno 58 djelatnika“, rekla je Kardum. Za gradonačelnika Penavu, uz vukovarsku tvornicu lijekova "Yasenka", čiji je zajednički osnivač i vlasnik Sirijac Mohamed Radwan Joukhadar, Medical Intertrade primjer je kako bi Hrvatska trebala izgledati. „Raduje me izuzetno dobro poslovanje ovakve visokotehnološke tvrtke u našem gradu iz aspekta logistike i distribucije, ali i  poslovanje visokotehnološke proizvodnje kad je riječ o tvrtki 'Yasenka', čija paleta proizvoda raste iz dana u dan, te je njezin izvoz prisutan u 25 zemalja svijeta. Kroz poslovanje ovih tvrtki vidimo kako bi Hrvatska trebala izgledati. Nadam se da ćemo imati što više ovakvih razloga za posjećivanje tvrtki s područja grada Vukovara“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Penava.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.