07.04.2022 10:42
KRAPJE, 6. travnja 2022. (Hina) - Jedna od najvećih prehrambenih kompanija na svijetu, Nestlé, donirala je Parku prirode Lonjsko polje 115 sadnica hrasta lužnjaka i četiri električna romobila. 
Kako je priopćeno iz Uprave Javne ustanove Park prirode sa sjedištem u Krapju, sadnice, koje je osigurao Projekt O2, zajedno čine malu hrastovu šumu, a svaka zasebno predstavlja po jednog Nestlé zaposlenika u Hrvatskoj. Električni romobili podrška su i podsjetnik kompanije na važnost prelaska na održivije oblike prijevoza. Nestlé je, istaknuto je u priopćenju, svjestan svoje uloge u oblikovanju održivije budućnosti planete. Na svim razinama poslovanja ulaže značajne resurse kako bi pridonio smanjenju otpada, korištenja jednokratne plastike te smanjenju onečišćenja voda. U Hrvatskoj, u sklopu inicijative #BirajZeleno, ove je godine, u partnerstvu s Parkom prirode Lonjsko polje pažnja usmjerena i na smanjenje emisija stakleničkih plinova, koji pridonose globalnom zatopljenju.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.