06.04.2022 09:39
ZAGREB, 5. travnja 2022. (Hina) - Hrvatska je prema tržišnim analizama austrijskih organizatora putovanja najtraženija inozemna destinacija za odmore Austrijanaca, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju istraživanja organizatora putovanja Gruber Reisen među 1200  klijenata i kupaca.
"Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, čemu u prilog ide i podatak iz istraživanja da čak 95 posto Austrijanaca želi odmor provesti unutar Europe. Optimizam nude i drugi pokazatelji poput onih da svaka druga osoba u Austriji želi putovati više nego prošle godine, otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku i ponudu aktivnog turizma", poručio je direktor HTZ -ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić. Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta, a istraživanje je pokazalo i da je 53 posto ispitanih već bukiralo putovanje u ovoj godini, njih oko 65 posto želi kupališni odmor, sunce i more, a sve ih više zanimaju i posjeti gradovima. I organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH proveo je istraživanje sa 1500 ispitanika, po kojima je Hrvatska također vrlo visoko, na drugom mjestu najtraženijih destinacija u Austriji, iza Italije, a ispred Njemačke, Grčke i Španjolske. "Rezultati ovih istraživanja i informacije partnera s ostalih važnih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju da je interes za putovanjima u Hrvatsku vrlo izražen. Prvi veći priljev inozemnih gostiju očekujemo za Uskrs, posebice s teritorijalno bližih tržišta kojima su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima", komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.