30.03.2022 09:53
ZAGREB, 29. ožujka 2022. (Hina) - Belgijska tvrtka DW Reusables, proizvođač povratne ambalaže tehnologijom injekcijskog prešanja, u utorak je izvijestila da je uspješno završila akviziciju Stražaplastike, hrvatske tvrtke za injekcijsko prešanje i ekstruziju, ne navodeći pritom vrijednost akvizicije. 
Stražaplastika će dodatno proširiti Reusablesov asortiman nosiljki, paleta i kontejnera za višekratnu upotrebu za industriju pića, s dodatnim asortimanom nosiljki za prehrambenu, poljoprivrednu, građevinsku i automobilsku industriju, navodi se u objavi na internetskim stranicama DW Reusables. "S 227 zaposlenika u Humu na Sutli i još dva pogona smještena u Probištipu u Makedoniji i Subotici u Srbiji, ta akvizicija ojačat će tvrtku za daljnji razvoj ogromnog potencijala višekratne ambalaže za kupce u Europi, Africi, Aziji te Sjevernoj i Južnoj Americi", ističe se u priopćenju belgijske kompanije. Izvršni direktor DW Reusables Paul Baeyens kazao je da to vide kao sjajnu priliku za daljnji razvoj i proširenje njihovog portfelja proizvoda. "Uz rastuću potražnju za pakiranjem za višekratnu upotrebu, dodatni kapacitet dolazi u pravom trenutku i pomoći će nam da ispunimo zahtjeve naših kupaca u cijelom svijetu", istaknuo je. DW Reusables već posluje u Hrvatskoj - u Kupljenskom pokraj Vojnića proizvodi plastičnu ambalažu. Inače, po zadnjim podacima SKDD-a, najveći dosadašnji vlasnik bila je tvrtka Aquaevivae, koja je držala 58,82 posto dionica, a veće vlasničke udjele imali su i Dragutin Plahutar, 24,9 posto te Josip Grilec, s 13,49 posto dionica. Stražaplastika posluje od 1958. godine, a zametak poduzeća razvio se u okviru Tvornice stakla Vetropack Straža kao dio dopunskog programa za opremanje boca - čepovi.  Tijekom desetljeća razvila je program proizvodnje razne plastične ambalaže.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.