29.03.2022 10:40
ZAGREB, 28. ožujka 2022. (Hina) - Tvrtka Granolio i njena povezana društva Zdenačka farma i Zdenka-mliječni proizvodi u ponedjeljak su s tvrtkom Enerco Solar sklopile ugovore za izgradnju fotonaponskih elektana za vlastitu potrošnju, vrijedne 31,19 milijuna kuna. 
Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Granolio je s tvrtkom  Enerco Solar sklopio ugovor za izgradnju fotonaponskih elektana za vlastitu potrošnju na lokacijama mlin Farina u Gornjem Dragancu i mlin Kopanica u Velikoj Kopanici. Također, ugovore za izgradnju fotonaponskih elektana za vlastitu potrošnju s tvrtkom Enerco Solar sklopila su i povezana društva Zdenačka farma i Zdenka-mliječni proizvodi iz Velikih Zdenaca. Ukupna vrijednost investicije Granolia i povezanih društava temeljem navedenih ugovora i s njima povezanih ugovora neophodnih za realizaciju investicije iznosi 31,19 milijuna kuna, a financirat će se dijelom iz potpora za korištenje obnovljivih izvora energije iz Programa ruralnog razvoja, dijelom kroz poslovnu suradnju s tvrtkom HEP-ESCO i iz vlastitih sredstava, navodi se u objavi Granolia.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.