28.03.2022 10:12
ZAGREB, 25. ožujka 2022. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je dva nova ugovora na domaćem tržištu vrijedna 17,4 milijuna kuna, objavili su u petak iz te kompanije. 
Ericsson NT i slovenski Realis informacijske tehnologije, kao zajednica ponuditelja, potpisali su s Hrvatskim cestama ugovor vrijedan 3,9 milijuna kuna. Riječ je o projektu uspostave nacionalne pristupne točke za multimodalne informacije u prometu kao i razvoja rutnog vodiča u sklopu pružanja usluga multimodalnih informacija u prometu. Nacionalna pristupna točka, kako se navodi u priopćenju, omogućava korisnicima dostup podacima o putovanjima i prometu te povijesne podatke o prometu za različite načine prijevoza. Tijela nadležna za promet u državama članicama EU odnosno prijevoznici, upravitelji infrastrukture ili pružatelji usluga prijevoza daju i ažuriraju podatke na zahtjev. Putem nacionalne pristupne točke omogućena je razmjena statičnih i dinamičnih informacija. Statični podaci o putovanjima i prometu neophodni su za potrebe informiranja i planiranja prije putovanja te ih stoga zahtijevaju sve države članice EU. Dinamični podaci o putovanjima i prometu, primjerice smetnje i kašnjenja, omogućuju krajnjim korisnicima da donesu dobro informirane odluke o putovanju i uštede vrijeme. Sastavni dio nacionalne pristupne točke su informacije o linijama javnog prijevoza, o stajalištima, o voznim redovima i ostale informacije koje su utvrđene regulativom EU. Također, Ericsson NT je u konzorciju s tvrtkom King ICT potpisao novi trogodišnji okvirni sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske o održavanju sustava za hitne pozive vrijedan 13,5 milijuna kuna.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.