25.03.2022 07:36
ZAGREB, 24. ožujka 2022. (Hina) - Croatia Airlines (CA) i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) marketinški će surađivati tijekom ljetnog reda letenja promovirajući Zagreb u zrakoplovima koji iz Zagreba lete u 15 međunarodnih odredišta, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
Ljetni red letenja počinje 27. ožujka i traje do kraja listopada, kada će CA Zagreb povezivati s Barcelonom, Amsterdamom, Atenom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom, Münchenom, Parizom, Rimom, Sarajevom, Skopjem i Zürichom. Direktor komercijalnih poslova CA Slaven Žabo rekao je da je ljetni red letenja isplaniran i s ciljem snažnog doprinosa turizmu i razvoju Zagreba kao odredišta. Ujedno je riječ o nastavku dugogodišnje uspješne suradnje CA i TZGZ-a, od nastupa na sajmovima do kreiranja posebnih ponuda za velike kupce, osmišljavanja oznaka na zrakoplovima, menija u zrakoplovima i drugog. "Sve je to povećalo dolaske putnika i turista u Zagreb i zato nastavljamo zajedno dalje. Nadamo se i poboljšanju epidemiološke situacije kako bi se svi planovi i ostvarili”, poručio je Žabo dodajući da Zagreb CA povezuje i s domaćim zračnim lukama.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld kazala je da je CA strateški partner TZGZ-a, i da je to i logično, jer više od 50 posto svih putnika/turista u Zagreb dolazi zrakoplovima, dok ih 30 posto dolazi automobilima, a ostali drugim vrstama prijevoza. "Promotivne kampanje Zagreba u zrakoplovima CA pod nazivom "Zagreb be there” počinju s ljetnim redom letenja, kada se i očekuje povećani promet, kao i u ljetu, i vjerujemo u bolje turističke rezultate Zagreba od lanjskih”, najavila je Bienenfeld. U sklopu kampanje u zrakoplovima će se prikazivati i istoimeni kratki film, dijeliti brošure i zalogaji sa zagrebačkim 'štihom', a posebice će promovirati zajednički i novu liniju iz Zagreba za Barcelonu 31. ožujka u tom španjolskom gradu.

Suradnjom sa TZGZ-om je jako zadovoljan i predsjednik Uprave CA Jasmin Bajić, koji se i zahvalio na tome i naglasio da raduje izlazak iz pandemije. "Nadamo se svi da situacija u Ukrajini neće poremetiti planove. I zadnje dvije pandemijske godine CA je stalno letjela, nismo stali. U 2021. smo dosegnuli 70 posto prometa iz 2019., ove godine bi to moglo biti i više, jer ćemo neke dane u ljetu imati i sto letova dnevno. Ipak, povratak na razine prometa iz 2019., kao i cijela industrija, ne očekujemo prije kraja 2023. i u 2024.”, poručio je Bajić. Kazao je i da će CA u ljetnom redu letenja 2022. letjeti u s 12 zrakoplova, što je isto kao lani, ali još dva manje nego u 2019., ali će s njima ukupno Hrvatsku povezivati s 21 međunarodnim odredištem, kroz 16.000 letova i sa nešto više od 1,76 milijun sjedala koja će ponuditi putnicima.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.