22.03.2022 11:17
DUBROVNIK, 21. ožujka 2022. (Hina) - Na 22. Danima karijera na američkom koledžu RIT Croatia, koji će se u Zagrebu i Dubrovniku održati od 22. do 25. ožujka u hibridnom obliku, sudjelovat će 145 tvrtki iz trinaest zemalja, a u središtu će biti izazovi postpandemijskog tržišta rada, najavljeno je u ponedjeljak. 
Studentima će se ponuditi 47 raznih aktivnosti, uz 261 prilika za stručnu praksu, a na manifestaciji će sudjelovati i 53 diplomanta RIT (Rochester Institute of Technology)  Croatia, koji ove godine obilježava četvrt stoljeća djelovanja u Hrvatskoj, priopćili su organizatori. Cilj je omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata kako bi izgradili mrežu poslovnih kontakata, pronašli stručnu praksu, sezonski posao ili stalno zaposlenje.

Predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hudspeth istaknuo je kako će manifestacija ugostiti predstavnike najuspješnijih domaćih i stranih kompanija. „Stižu nam Microblink, Infobip, Peekator, Morgan Stanley, Valamar Riviera d.d., Maistra d.d., Addiko bank, Photomath i mnoge druge kompanije, ujedno i najpoželjniji poslodavci. Predstavit će se našim studentima, a studenti mogu osigurati vrijedne kontakte i nova znanja i iskustva”, rekao je Hudspeth. Dodao je kako se 87 posto diplomanata generacije 2021. godine zaposlilo ili nastavilo s obrazovanjem.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.