22.03.2022 10:58
ZAGREB, 22. ožujka 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Feelsgood uložio je više od 2,25 milijuna kuna u zagrebački startup BiteMe Nutrition, specijaliziran za proizvodnju sirovih energetskih biopločica i biokolačića od organski uzgojenih sastojaka, priopćeno je u utorak. 
Feelsgood je sklopio ugovor o ulaganju od 300 tisuća eura ili više od 2,25 milijuna kuna, koje će BiteMe Nutritionu pomoći da njihovi potpuno prirodni proizvodi budu dostupni sportašima, rekreativcima i osobama koje njeguju zdrav način života na još više prodajnih mjesta i tržišta, istaknuto je. Naime, BiteMe Nutrition proizvodi zdrave međuobroke od isključivo organski uzgojenih sastojaka, bez glutena, aditiva i dodanih šećera, usmjeren je na održivu proizvodnju, uz minimalan utjecaj na okoliš, a potiče i rad certificiranih proizvođača organskih proizvoda. BiteMe Nutrition se u manje od dvije godine probio na domaće i sedam međunarodnih tržišta, pa se njegovi proizvodi tako, osim u Hrvatskoj, mogu pronaći i u Sloveniji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Poljskoj, Hong Kongu, Grčkoj i Estoniji. Suosnivač i izvršni direktor BiteMe Nutritiona Edo Mujkić ovu investiciju shvaća kao priznanje za dosad ostvareno, kao i poticaj za dalje. "Ovo nam je poticaj da nastavimo graditi priču kojom želimo potaknuti promjene u prehrambenim navikama aktivnih osoba, i to na globalnoj razini. Vjerujemo da dinamičan stil života zahtijeva kvalitetnu prehranu svaki dan pa čak i kad nismo u prilici imati cjeloviti obrok, primjerice na poslu, treningu ili putovanju. I tu naši proizvodi nalaze svoju savršenu namjenu", rekao je Mujkić u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Ukupna investicijska runda 330 tisuća eura

Ukupna investicijska runda u BiteMe Nutrition iznosila je 330 tisuća eura, pri čemu je Feelsgood kao vodeći investitor izdvojio spomenuti iznos od 300 tisuća eura, dok su u krugu sudjelovali i fizički ulagači, uključujući Igora Draškovića, aktivnog ulagača u veganske brendove te suvlasnika i izvršnog direktora tvrtke Draco, te Maju Švener, poduzetnicu i osnivačicu portala ličila.si, ističe se u priopćenju, a između ostalog i navodi da je prvi investitor u BiteMe Nutrition bila slovenska obiteljska tvrtka Medex, čije ulaganje im je i omogućilo snažniji iskorak na domaće i strana tržišta. Feelsgood, koji se u priopćenju titulira kao prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, raspolaže s oko 30 milijuna eura investicijskog kapitala, pojedinačno najveći investitor u Feelsgood je Europski investicijski fond (EIF), a najveći privatni Bellabeat Inc. Osnovna misija Feelsgooda je tako ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu, zadovoljavajući barem jedan globalni cilj UN-a za održivi razvoj.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.